fbpx

Sinds een maand of zeven werk ik bij Rijkswaterstaat als Adviseur Projectbeheersing mee aan de ontwikkeling en uitvoering van het project Verbreding A2 ’t Vonderen – Kerensheide. De weg A2 is een levensader voor Noord Limburg en een belangrijke doorgaande weg voor het internationaal transport. Hiervoor wordt het traject verbreed van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken plus vluchtstrook inclusief de aanleg en vervanging van een flink aantal kunstwerken en aansluitingen. In samenwerking met de Provincie en de het waterschap Limburg wordt ook de uitvoering van een aantal kleinere projecten gekoppeld om samen een meer robuuste, betrouwbare en veiligere weg te creëren die de bereikbaarheid van de regio verbetert en bijdraagt aan de economische ontwikkeling. De aanwezigheid van een aantal grote spelers als Chemelot/DSM en VDL in de onmiddellijke nabijheid geeft het project nog een extra dimensie.  

In de afgelopen jaren is de Planvorming gereed gekomen en in december 2019 heeft de minister het Tracébesluit goedgekeurd. Veel aandacht in deze fase van het project gaat uit naar het verwerven van de benodigde gronden en de uitdagingen die er zijn van het verleggen van kabels en (grote!) leidingen; kortom het omgevingsmanagement draait op volle toeren.

Ik ben echt onder de indruk van de hoeveelheid voorbereiding die nodig is om een dergelijk project van de grond te krijgen met daarin het zorgvuldig meenemen van alle verschillende belangen. 

” Met het team van Projectbeheersing zijn we nu in samenwerking volop bezig met de financiën, de risicobeheersing, documentenbeheer, de planning en kwaliteitsbeheersing. We hebben een goed en ervaren team bij elkaar dat ook in deze bijzondere tijden elkaar prima weet te vinden en het werk laat doorgaan. Wel van huis uit natuurlijk! “

De echte realisatie van de verbreding van de weg laat nog wel een paar jaar op zich wachten en is gepland vanaf 2022 met oplevering in 2026. Maar…… het komt al in zicht en ik hoop het zeker nog mee te maken!

Heeft uw organisatie ook behoefte aan een financieel adviseur/coördinator die kan ondersteunen op het gebied van de P&C producten? Neem dan contact op met ANG Public Finance via 0348-475348 of vraag om een vrijblijvende offerte: info@angpf.nl.

 

Of neem contact op met onze accountmanager Kimberley Hoogendoorn:

Telefoonnummer: 06-47111749
E-mailadres: k.hoogendoorn@angpf.nl

 

 

Bel Kim
ANG PF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *