fbpx

ANG PF’er Erik Hoffmann is gedurende een half jaar  namens de BEL combinatie voor de gemeenteraad van de Blaricum als ‘Projectcontroller Blaricummermeent’ werkzaam geweest. De gemeenteraad wenste in deze raadsperiode een onafhankelijke vinger aan de pols te houden Erik was hiervoor bij veel projecten in de waterschapwereld betrokken als business controller en manager projectbeheersing.

De BEL Combinatie is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. In deze constructie zijn de drie gemeenten zelfstandig en maken ze alle drie gebruik van één grote, professionele en flexibele ambtelijke organisatie, de BEL Combinatie. Ze werken vanuit de volgende vier kerncompetenties: Professionaliteit, Openheid, Samenwerken en Publiek Ondernemerschap.

“De afgelopen maanden heb ik als projectcontroller in opdracht van de gemeenteraad van Blaricum onderzoek gedaan naar de projectbeheersing, -sturing en -voorgang van het nieuwbouwproject De Blaricummermeent en mijn (positieve) bevindingen aan de Raad gepresenteerd” aldus Erik.

De Blaricummermeent is een prachtige, nieuwe woonwijk zoals er maar weinig zijn in Nederland en nadert na ca. 15 jaar(!) zijn voltooiing. Na een voorspoedige start en een ingrijpende financieel/economische crisis die  is het einde van het project in zicht De crisis was van grote invloed op de realisatie van grondexploitaties van gemeenten ,  afzet van kavels voor woningen en bedrijventerreinen daalde sterk en verkoopprijzen stonden onder druk door afnemende vraag), ‘All’s Well That Ends Well’. Erik is onder de indruk van het project. 

“Wat een schitterende woonwijk is daar gerealiseerd. De gemeente Blaricum kan met recht trots zijn op het resultaat van dit mooie project. Ga er vooral eens kijken zou ik zeggen….!”

De raad heeft na gedegen analyse en onderzoek nu inzicht gekregen in de mate waarin zij grip heeft op het project en hoe zij dat nog kan verbeteren. De gemeente Blaricum staat nu voor de uitdaging om de overdracht van werkzaamheden naar de staande organisatie in goede banen te leiden. Gezien de toename van het gemeentelijk areaal is dat nog een hele klus die echter met vertrouwen tegemoetgezien mag worden. ANG Public Finance dankt de gemeenteraad van Blaricum voor het gestelde vertrouwen. We kijken terug op een heel prettige en open samenwerking met alle betrokkenen en in het bijzonder met dhr. Ralph de Vries, griffier van de gemeente Blaricum en de heer dhr. Rob Hoksbergen, projectmanager van ‘De Blaricummermeent’ met zijn team. Project afgerond met een prima resultaat!

Heeft uw organisatie ook behoefte aan een projectcontroller die over een flinke dosis analytische vaardigheden beschikt, verbinding met alle stakeholders maakt en zijn werkzaamheden hierop afstemt? Neem dan contact op met ANG Public Finance via 0348-475348 of vraag om offerte: info@angpf.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *