fbpx

ANG Public Finance en Agium zetten in op robotisering (RPA) in de publieke sector

Robotisering van administratieve processen waarbij kennis en expertise van de publieke sector, digitale transformatie en Robotic Process Automation (RPA) samenkomen. Vanaf vandaag is dat mogelijk! De jarenlange ervaring van Agium op het gebied van het robotiseren van administratieve processen combineren we met de kennis en expertise van ANG Public Finance in de publieke sector. Op deze manier zetten we samen de volgende stap in de digitalisering binnen het publieke domein en krijgen klanten de ‘best of both worlds’.

Wat is Robotic Process Automation?

Robotic Process Automation (RPA) is een softwareoplossing waarmee het mogelijk is snel en eenvoudig softwarerobots te ontwikkelen en op grote schaal aan te sturen. Deze softwarerobots kunnen een groot deel van de handelingen van de medewerkers nabootsen door gebruik te maken van de gebruikersinterface van omgevingen en applicaties. Het is vooral effectief wanneer het wordt toegepast op processen of processtappen die op regels zijn gebaseerd. RPA kan organisaties op vele vlakken helpen met het bereiken van de doelstellingen. De meeste waarde wordt zondermeer behaald bij het wegnemen van repetitieve en foutgevoelige taken. Op deze manier kan de kennis van medewerkers effectiever en efficiënter worden ingezet.

Er zijn tal van mogelijkheden om RPA te gebruiken voor het automatiseren van (deel)processen binnen uw organisatie. Om de juiste processen te kunnen selecteren, is het van belang om vooraf te bepalen welk doel de organisatie wil bereiken met de implementatie van softwarerobots. Hieronder zijn een aantal voorbeelden die het verbeterpotentieel van de inzet van softwarerobots illustreren:

Verbeteren van de productiviteit van uw medewerkers

8E3B1AD5-E350-417E-8D01-F5E79FF7819F.pngMedewerkers zijn de eersten voor wie de voordelen van RPA zichtbaar worden, omdat het niet-waarde toevoegende activiteiten verwijdert en hen ontlast van de toenemende werkdruk.

Efficiënter inrichten van uw operationele afdelingen

Robotic Process AutomationRPA kan de proceskosten tot 80% verlagen. In minder dan 12 maanden hebben de meeste organisaties al een positief rendement op hun investering.

Flexibeler en schaalbaar maken van uw organisatie

Robotic Process AutomationDe softwarerobots kunnen een enorme hoeveelheid bewerkingen parallel uitvoeren. Met minimale effort en kosten kunnen extra robots snel worden ingezet bijvoorbeeld bij pieken in werkvoorraad.

Accuraat en snel uitvoeren van processtappen

Robotic Process AutomationSoftwarerobots zijn geprogrammeerd om regels te volgen. Ze zijn met gemak 5 keer sneller dan menselijk medewerkers, worden nooit moe en maken nooit fouten. Consistentie en kwaliteit zijn hiermee gegarandeerd.

Voldoen aan wet- en regelgeving

4D16F9B1-0B57-46EB-A159-86D626D097B5.pngAlles wat de softwarerobots doen, wordt gecontroleerd. Zo wordt precies bijgehouden of er in overeenstemming met de geldende voorschriften en normen wordt gewerkt.

Een valkuil bij de inzet van RPA is om te beginnen met een schaalbare implementatie zonder nagedacht te hebben over wat het uiteindelijke doel is dat de organisatie wil bereiken. Snel efficiënter opereren lijkt voor de hand te liggen, maar blijft vaak uit wanneer RPA niet breed binnen de organisatie gedragen wordt.

Meer informatie?

Meer informatie? Een mooi voorbeeld voor het succesvol implementeren van Robotic Process Automation is het opzetten van een Center of Excellence. Het is niet meer of minder dan een projectgroep waarin deelnemers uit verschillende lagen van de organisatie en daarbuiten met elkaar de RPA strategie vormgeven en daadwerkelijk implementeren. ANG Public Finance timmert aan de weg en onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de aanwezige proceskennis hiervoor in te zetten. Interesse in hoe ANG Public Finance kan helpen bij het inzetten van proceskennis? Zit “Passie voor Performance” ook in uw DNA? Kimberley Hoogendoorn vertelt u er graag meer over en is bereikbaar via 06-47111749 of k.hoogendoorn@angpf.nl. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *