fbpx

Zijn managementrapportages in overheidsorganisaties altijd saai en langdradig? Misschien is er een moment geweest in het verleden dat dit zo was, maar met de huidige technologie en handige programma’s die beschikbaar zijn is dit al lang niet meer zo. Wij bij ANG Public Finance houden er juist van om net even dat beetje extra te doen en zorgen er dan ook altijd voor dat de manier van informatie overbrengen aansluit aan de behoefte van de klant.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een mooi voorbeeld is het onderzoek dat uitgevoerd is in de aanloop van de samenwerking tussen het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Rijnland op het gebied van catering. Schieland had net de exploitatie van het bedrijfsrestaurant in eigen beheer genomen en had behoefte aan een ervaring en expertise binnen het team.

Rijnland heeft jaren lange ervaring met deze situatie en aangezien deze twee al op het gebied van ICT en de financiële administratie samenwerken, was het logisch om een verkennend onderzoek uit te voeren.

Wij werden hiervoor gevraagd, maar de voorwaarde was wel dat het geen dik stoffig rapport zou worden. Het moest visueel, beknopt en overzichtelijk worden. En het liefst gebaseerd op veel data.

Hiermee zijn wij aan de slag gegaan en het resultaat was een ‘factsheet’ waar de diverse onderdelen van de afdelingen gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden en op een visuele manier aan elkaar gelinkt zijn. Deze ‘factsheet’ heeft de basis gevormd waarop een pilot samenwerking is gestart.

Interesse in hoe ANG Public Finance kan helpen bij met bedrijfskundige onderzoeken? Zit “Passie voor Performance” ook in uw DNA? Bel ons dan voor maximale DNA-verbinding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *